arrow_drop_up arrow_drop_down
fix de faalangst

FIX DE FAALANGST!

Faalangst verhelpen en zelfvertrouwen opbouwen, ontdek hoe jij zelf je kind kan helpen!

 Download nu het gratis e-book 'fix de faalangst en ga zelf aan de slag!

Herken je dit bij je kind?


  1. Piekert jouw kind dagelijks? 
Heeft jouw kind moeite met in slaap komen doordat hij of zij veel piekert? Maakt je kind zich snel en vaak zorgen en is je kind daardoor gespannen en angstig?
  1. Is jouw kind onzeker en angstig?

Vraagt jouw kind regelmatig om bevestiging? Heeft jouw kind moeite met het aangaan van nieuwe of onbekende taken? Is jouw kind erg zenuwachtig voor toetsen of presentaties op school?


  1. Heeft jouw kind last van hoofd- en buikpijn als het naar school moet?
Geeft je kind geregeld aan ziek te zijn en niet naar school te willen en mist het hierdoor lessen? Is er eigenlijk geen fysieke oorzaak te vinden voor de klachten?
  1. Heeft jouw kind moeite met kritiek?

Reageert jouw kind erg boos of verdrietig als iets fout is gegaan? Kan jouw kind het moeilijk accepteren als hij kritiek krijgt, thuis of op school?


'Het is mijn missie om kinderen met faalangst te helpen door ze veerkrachtig en weerbaar te maken, zodat ze zelf kunnen omgaan met stressvolle situaties in de toekomst'

Een weerbaar kind vol zelfvertrouwen!

Vanaf dat ik een jaar of 7 was, had ik vaak last van hoofdpijn en buikpijn en wilde ik regelmatig niet naar school. Ik dacht veel over van alles en nog wat na, kon moeilijk in slaap komen en ik had terugkerende nachtmerries. Dit heeft echt jaren geduurd en ik werd erg perfectionistisch. Super bang was ik om fouten te maken of onvoldoendes te halen. Ik durfde niet zomaar iets aan iemand te vragen en was heel erg onzeker. Nieuwe en onbekende situaties ging ik liever uit de weg. Zelfs tijdens mijn studie voelde ik me extreem gespannen als ik een presentatie moest geven of een tentamen had.

Inmiddels heb ik dit achter me gelaten door een combinatie van cognitieve gedragstherapie, visualisaties  werken aan mijn geboortetrauma en gewoon dingen doen! Nu leef ik vol (zelf)vertrouwen en ben ik een heel stuk weerbaarder geworden. Als het tegen zit, weet ik wat ik moet doen om er door heen te komen. Ik heb de tools in handen om mezelf te blijven begeleiden. Ik heb er mijn missie van gemaakt om als orthopedagoog kinderen met faalangst  te helpen, zodat ze zonder stress en angst en vol vertrouwen nieuwe uitdagingen aan durven gaan. Ik wil dat ieder kind met faalangst zichzelf blijvend kan helpen, ook in moeilijke en stressvolle situaties in de toekomst. 

Faalangst verhelpen, 

het kan!

De onzekerheid die ik zelf heb overwonnen, mijn eigen ervaringen hierbij en mijn vakkennis als orthopedagoog heb ik gecombineerd om zo tot een ideaal programma te komen om faalangst bij kinderen te verhelpen.

 Maar er is meer… Drie jaar geleden ben ik na de geboorte van mijn eerste kindje min of meer in de wereld van geboortetrauma gerold. Wat was dat een eye opener! Mijn eigen faalangst was dus al begonnen met mijn eigen geboortetrauma. Nu ik ook dat heb aangepakt, ben ik nog weerbaarder en zelfverzekerder geworden. Ik weet wat mijn beperkingen zijn en ik weet ook wat ik kan. Vanuit die houding ga ik vol vertrouwen nieuwe uitdagingen aan. Geboortetrauma is dus de kern van het ontwikkelen van faalangst. Daarom is het aanpakken van een geboortetrauma dan ook erg belangrijk in het traject om faalangst te verhelpen. Hiermee aan de slag gaan is echt mijn passie!

Zou je ook graag liever dit zien bij je kind? 


  • Je kind is ontspannen en blij 

Je kind is vrolijk en gaat ontspannen naar school. De sfeer in huis is daardoor weer harmonieus.

  • Je kind heeft controle over zijn eigen gedachten en kan zijn gedachten bij sturen

Je kind kan negatieve gedachten verruilen voor positieve gedachten en kan hierdoor stressvolle situaties vol zelfvertrouwen aan.


  • Je kind valt rustig in slaap

Nachtmerries zijn verleden tijd en je kind valt rustig in slaap zonder piekerend wakker te liggen.

  • Als ouder heb je kennis over het begeleiden van je kind

Door jouw reactie op je kind af te stemmen kan jij je kind in elke situatie begeleiden zodat je kind gesterkt wordt in het beheersen van gedachtepatronen en je kind niet meer wegzakt in angst en stress.


  • Je kind voelt zich zelfverzekerd
Je kind kan omgaan met tegenslag en kritiek en voelt zich krachtig en sterk. 

Niet zomaar een faalangsttraining....

Geboorte-ervaring in kaart

Het inzichtelijk maken van de geboortepatronen geeft helderheid over de oorzaak en is dus leidend voor de behandeling. Geboorte-ervaring is het startpunt en de rode draad. Door de kern van het probleem aan te pakken is het resultaat het grootst!

Therapie met honden

De therapiehonden zorgen voor een ontspannen therapiesetting, waarin kinderen spelenderwijs meer inzicht in hun eigen gedrag en gevoelens krijgen en leren ze dit, door te werken met de honden, zelf bij te sturen. Succes verzekerd!

Begeleiding voor ouders

Gedurende het traject krijg je veel praktische tips en kan ik jullie als ouders coachen om  je kind zo goed mogelijk te begeleiden. Zo is het resultaat maximaal en weet je ook hoe jij je kind het beste kan bijsturen, nadat het traject is afgelopen. 

AANBOD

Ouderschapsworkshop 


€ 89,- (incl. BTW)

Fix de faalangst (4 maanden)


€ 697,-

Fix de faalangst intensief (6 maanden)


€ 1197,-

Wil je alvast zelf aan de slag met je kind? 

Download dan mijn gratis e-book 'fix de faalangst' en ontdek hoe jij je kind op weg kan helpen naar meer zelfvertrouwen en minder faalangst!  

50%
Gratis e-book