Page content

article content

Kernovertuigingen

Waarom je kernovertuigingen bij de wortel moet aanpakken!

Onlangs was ik in mijn voortuin aan het werk. Niet mijn grootste hobby, maar het onkruid stond behoorlijk hoog dus het moest even gebeuren. Sommige planten kon ik er gemakkelijk uittrekken. Ze hadden veel overwoekerd. Door dit weg te halen zag ik direct resultaat. Andere plantjes waren heel moeilijk uit te grond te halen. Het waren kleine mini boompjes die diep wortel hadden geschoten. Op m’n knieën heb ik die ellendige dingen er één voor één uitgetrokken en soms zelfs uitgehakt met een schoffel. Wat een werk. Toen ik dacht klaar te zijn, ging ik nog een keer de hele tuin langs en zag ik, tot mijn ergernis, nog een paar boompjes staan.

De bedoeling was om direct nieuwe mooie struiken en planten erin te zetten, maar wegens tijdgebrek lukte dit pas twee weken later. In die twee weken kwam er weer onkruid opzetten. Waaronder dus die diepgewortelde boompjes. Zo snel kan het gaan. Nu denk je misschien, wat interesseert mij die tuin nu. Toen ik zo ‘therapeutisch’ aan het tuinieren was, kreeg ik een prachtige ingeving. Eigenlijk is het met pieker- en negatieve gedachten net zoals met onkruid. Sommige gedachten liggen aan de oppervlakte en kan je makkelijk naast je neerleggen of ombuigen naar iets positiefs. Maar onder die oppervlakkige gedachten liggen hele diepgewortelde en vaste kernovertuigingen. Zoals: ‘ik kan dit nooit’, ‘iedereen vindt mij dom’ of ‘het gaat me niet lukken’. Die gedachten zijn erg moeilijk om te buigen. Het vraagt om hard werken. Als je dat werken vervolgens niet bijhoudt, komen de overtuigingen binnen de kortste keren weer terug. Ze blijven dan woekeren. Om het grondig aan te pakken moet je die negatieve kernovertuigingen bij de wortel verwijderen, dus bij het allereerste begin beginnen. Dat begin is je ervaring in de baarmoeder en je geboorte-ervaring. Daar starten je eerste overtuigingen. Daar kunnen ze ook direct veel impact maken, omdat je dan nog zo klein bent. Dus het is heel belangrijk om te weten welke ervaringen hebben bijgedragen aan het ontstaan van die negatieve kernovertuigingen. Dan weet je ook hoe je dit een eigen plekje kan geven, zodat er ruimte ontstaat voor mooie, positieve en krachtige overtuigingen voor in de plaats kan zetten. Zo word je mentaal gezien een prachtig stukje grond, waar positieve gedachten er mogen zijn en goed kunnen groeien, zonder overschaduwd te worden.

Wil jij ook te weten komen welke negatieve kernovertuigingen in het hoofd van jouw kind woekeren? Omdat negatieve gedachten de overhand hebben en alles overschaduwen? Dan help ik je kind graag met het opsporen van de belangrijkste overtuigingen, door het in kaart brengen van zijn of haar geboorteverhaal.

Comment Section

0 reacties op “Kernovertuigingen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: